Rövid történet

1987: A vállalat alapításának éve. Gilles Martin megvásárolja a Nantes Egyetem SNIF-NMR® módszerével kapcsolatos jogait, amelyet egyetemi tanárként saját szülei kutattak és fejlesztettek ki. 1987-1997: Az SNIF-NMR® szabadalmat az USA-ban regisztrálják, engedélyezik és kiterjesztik a bor eredetének vizsgálatán kívül a termékek szélesebb körére is, mint például gyümölcslevek és egyéb alkoholmentes italok. Ezt követően a stratégiát úgy alakítják, hogy fejlessze a kínálatot cégen belül és bővítse az ügyfeleknek nyújtott vizsgálatok körét. 1998-2001: Az Eurofins ebben az időszakban arra koncentrál, hogy megvásárolja az egyedülálló technológiákkal és know how-val rendelkező legkiválóbb laboratóriumokat, annak érdekében, hogy szélesebb körű ismertségre tegyen szert. Emellett a csoport nyolc új országban több mint 50 laboratóriummal bővül. A vállalatcsoport vezető pozíciót szerez a legfontosabb piacokon (Food, Pharma and Environment) és kulcsfontosságú szegmensekben, mint például a genomikai információ és a szennyező anyagok vizsgálata. 2002-2004: Szükségessé válik az infrastruktúra fejlesztése, hogy támogassa az üzleti tevékenységet és hatékonyabban tudjon működni a vállalat. Nagyobb, szakosodottabb és produktívabb laborokat fejleszt ki az Eurofins, így a vállalat a méretgazdaságosság és a költségcsökkentő intézkedések révén nagyobb bevételt és árrést ért el. Az egységes informatikai platformot lehetővé teszi a leányvállalatok számára, hogy világszerte hozzáférjenek a kiszélesedő értékesítési portfólióhoz és kihasználhassák az élvonalbeli logisztikát. 2005-jelenleg: Az Eurofins a korábbi évek során bevezetett egyedi infrastruktúrának és technológiai portfóliónak köszönhetően a növekedés egy másik fázisába lép. 2018: Az Eurofins megvásárolja Magyarországon a piacvezető szerepet betöltő Food Analytica Kft-t, amely által a magyar élelmiszeranalitikai piacon is meghatározó szereplővé válik. A Food Analytica Kft-t 2006-ban alapították Gyulán és a cég évről évre dinamikus fejlődésen ment át. A kezdeti élelmiszer vizsgálatok sora folyamatosan bővült takarmány vizsgálatokkal, mikrobiológiával, majd molekuláris biológiával és még számos egyéb módszerrel. 2013. októberében átadásra került az új, a 21. század igényeinek is maximálisan megfelelő, 1100m2-es laboratórium, amely hozzájárult a kapacitások növeléséhez és az ügyfelek igényeinek még teljesebb körű kielégítéséhez. A felvásárlás óta töretlenül folytatja a vállalat a 12 éve megkezdett növekedését és ügyfélközpontú mentalitásával továbbra is megbízható partnerként várja újabb ügyfelek megkeresését. |