Fűszerek, gyógynövények

Az Eurofins a fűszerek minőségi és biztonsági ellenőrzésének teljes spektrumát kínálja.
A fűszerek, a friss és szárított fűszernövények kínálata az év folyamán igen sokféle. A legtöbb fűszer és fűszernövény Indiából, a Közel-Keletről és a mediterrán térségből származik, de a mi szélességi fokunkon is nagyon jók a feltételek sokféle fűszer és aromanövény jó minőségben történő termesztéséhez.
Rendkívül fontos a szigorú előírások betartása olyan terményeknél, amelyek nem lesznek mosva, hőkezelve. A fűszerek eltérő mértékű csíraszámot, valamint peszticid és PAH maradványokat mutatnak a környezeti behatások következtében. Egyes országokban tiltott festékeket (pl. Sudan I-IV, dimetil-sárga, paravörös) is használnak a fűszerek, mint pl. chilli és paprikaőrlemény színének javítására, ill. a fény és öregedés okozta színveszteség kiegyenlítésére.
A termékek minőségének biztosítására egyre több, fűszerrel foglalkozó vállalkozás veszi igénybe egy független laboratórium szolgáltatásait a rendszeres vizsgálatokhoz.
Szolgáltatási ajánlatunk
Az Eurofins lehetőséget kínál a fűszerek és fűszertermékek vizsgálatára az élelmiszerekben történő felhasználhatóság és kifogástalanság terén.
- Érzékszervi vizsgálat
- Nettó tömeg
- Beltartalom
- Tápérték vizsgálat
- Mikrobiológia
- Eltarthatóság
- Mikotoxinok
- Szennyező anyagok (homok, színezékek, tropán alkaloidok)
- Növényvédőszer maradványok (peszticidek)
- policiklusos aromás szénhidrogének (PAH)
- Allergének
- GMO
- Illóolajok
- Színérték (ASTA)
- Kapszaicin