Fűszerek, fűszernövények

Az Eurofins a fűszerek mnőségi és biztonsági ellenőrzésének teljes spektrumát kínálja.
A fűszerek, a friss és szárított fűszernövények kínálata az év folyamán igen sokféle. A legtöbb fűszer és fűszernövény Indiából, a Közel-Keletről és a mediterrán térségből származik, de a mi szélességi fokunkon is nagyon jók a feltételek sokféle fűszer és aromanövény jó minőségben történő termesztéséhez.
Rendkívül fontos a szigorú előírások betartása olyan terményeknél, amelyek nem lesznek mosva, hőkezelve. A fűszerek eltérő mértékű csíraszámot,valamint peszticid és PAK (policiklusos aromás szénhidrogének) maradványokat mutatnak a környezeti behatások következtében. Egyes országokban tiltott festékeket (pl. Sudan I-IV, dimetil-sárga, paravörös) is használnak a fűszerek, mint pl. chilli és paprika örlemény színének javítására, ill. a fény és öregedés okozta színveszteség kiegyenlítésére.
A termékek minőségének biztosítására egyre több, fűszerrel foglalkozó vállalkozás veszi igénybe egy független laboratórium szolgáltatásait a rendszeres vizsgálatokhoz.
Szolgáltatási ajánlatunk
Az Eurofins lehetőséget kínál a fűszerek és fűszertermékek vizsgálatára az élelmiszerekben történő felhasználatóság és kifogástalanság terén.
Analitika
- Homoktartalom
- Alap analitika (összetétel/tápérték)
- Mikrobiológiai vizsgálatok
- Mikotoxinok
- Azofestékek
- Növényvédőszer maradványok (peszticidek)
- policiklusos aromás szénhidrogének (PAK)
- Besugárzás vizsgálat
- Élelmiszerallergének
- GMO
- Illóolajok
Forgalomba hozhatóság
- nemzeti termékjelölés vizsgálat
- Codex Alimentarius szerinti vizsgálat
- nemzetközi termékjelölés vizsgálat
- forgalomba hozhatósági tanúsítás