Hús és húsipari termékek

A hús és húskészítményekkel szembeni minőségi követelmények folyamatosan emelkedtek az elmúlt években. Különösen fontos egyrészt a termékek higiéniai és mikrobiológiai minősége, másrészt az összetétele.
A fogyasztók folyamatosan növekvő érzékenysége és az emelkedő követelmények a hatóságok, ill. az élelmiszer kereskedelem részéről folyamatosan növeli a szükségét a megfelelő laborvizsgálatoknak és az egységes minőségbiztosítási rendszereknek.
E téren szerzett sokéves tapasztalatunk, valamint modern laborfelszerelésünk alapján a mikrobiológiai, kémiai-fizikai és érzékszervi vizsgálatok széles spektrumát tudjuk kínálni Önnek. Ezen kívül szívesen támogatjuk Önt minden, a minőségbiztosítással kapcsolatos kérdésben, auditok és tanfolyamok tervezésében, végrehajtásában, valamint a HACCP-rendszer bevezetésében és fenntartásában.
Szolgáltatási ajánlatunk
Analitika
- Érzékszervi vizsgálatok
- Súly és darabolás
- Mikrobiológiai vizsgálatok
- Tápértékvizsgálat
- Adalékanyagok vizsgálata (tartósítószerek, színezékek)
- Gyógyszermaradványok állati eredetű élelmiszerekben
- Növényvédőszer maradványok (peszticidek)
- Szervetlen és szerves szermaradványok, szennyeződések vizsgálata (nehézfémek, PCB, PAK)
- Mikotoxinok
- Allergének
Forgalomba hozhatóság
- nemzeti termékjelölés vizsgálat
- vizsgálat a Codex Alimentarius alapján
- nemzetközi termékjelölés vizsgálat
- forgalomba hozhatósági tanúsítás
Egyéb szolgáltatások
- Vágási és darabolási higiénia ellenőrzése
- Árufogadási vizsgálatok (hús, zöldség, összetevők)
- Eltarthatósági idő vizsgálata
- Kereskedelmi sterilitás vizsgálata FDA és FIHV szerint
- Tisztítás és fertőtlenítés vizsgálata
- Ivóvízvizsgálatok
- Higiéniai és minőségbiztosítási auditok és
- Higiéniai tanfolyamok szervezése