Zsírok, olajok

Az olajat és zsírt adó növények az emberiség legrégebbi kultúrnövényei közé tartoznak. A belőlük nyert olaj magas táplálkozás-fiziológiai értékkel rendelkezik. A világ zsír és olajtermelésének 80%-a táplálkozási célokat szolgál. Az új nyersanyag források, a modern gyártási módszerek és a különféle keverési eljárások bevezetése a zsírok és olajok rendkívüli sokféleségét eredményezi. A zsírok és olajok áruismerete, valamint összetételük és tulajdonságaik ismerete alapvető fontosságú feltétele vizsgálatuknak és értékelésüknek, laboranalitikai technikák mellett. Kapcsolataink a gyártókkal, a kereskedelemmel, a tudománnyal és a kutatással, valamint együttműködés az idevágó szervezetekkel biztosítják Önnek az aktuális információkat és a tudást.
Vizsgálható termékek
- Diófélék, lisztek
- Állati olajok (pl. haloljok)
- Diófélék
- Takarmányok
- Glicerin
- Lecitinek
- Latex (gumitej)
- Késztermékek
- Köztes termékek
- Növényolajok és magvaik
- Repce, szója, napraforgó
- Gabonacsírák
- Olívaolaj (EWG 25/68/91 r. szerint)
Szolgáltatási ajánlatunk
- Érzékszervi vizsgálat
- Mintavétel nemzetközi szabványok szerint
- Válogtások (pl. kártevők, fertőzöttség)
- Alap analitika (víz, zsír, fehérje, szénhidrátok, ballasztanyagok, ásványi anyagok)
- Zsírsavak, sztearin, tokoferol és trigliceridek eloszlása,
- Zsírsavszám
- Tartósítószerek
- Csomagolási és szállítási behatások megállapítása
- Radioaktivitás
- Erukasav, glukozinolátok
- Koleszterin
- Mikotoxinok
- Vitaminmeghatározás (A,D,E)
- Szermaradványok és szennyeződések
Forgalomba hozhatóság
- nemzeti termékjelölés vizsgálat
- Codex Alimentarius szerinti vizsgálat
- nemzetközi termékjelölés vizsgálat
- forgalomba hozhatósági tanúsítás