Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok nem befolyásolhatják negatívan az élelmiszer minőségét – sem kémiai, sem fizikai, sem érzékszervi, sem pedig élelmiszerbiztonsági szempontból. Az elmúlt évek új előírásai egyre átfogóbb és részletesebb szabályozást tartalmaznak az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak címkézésére, nyomon követhetőségére, gyártására, összetételére és vizsgálatára vonatkozóan. A megfelelőséget ma már számos esetben laboratóriumi vizsgálatokkal kell igazolni – ehhez nyújtunk Önnek megbízható és megfelelő szakember-gárdát és eszközparkot.
Szolgáltatásaink:
- Teljes kioldódás
- Specifikus kioldódás: monomerek, adalékanyagok, szennyezőanyagok kioldódása (antioxidánsok, lágyítók, fémek, primer aromás aminok, formaldehid)
- Fémkioldódás
- Nem szándékosan hozzáadott összetevők kioldódásának vizsgálata (NIAS screening)
- MOSH- és MOAH-vizsgálatok
- Színezékek kioldódása
- Érzékszervi vizsgálatok
Kapcsolat:
Budapesti Labor: +36 1 872 3622
Gyulai Labor: +36 20 285 4010
E-mail: sales.food@ftcee.eurofins.com