Mikrobiológia

Élelmiszer és takarmány mikrobiológia
Az EU-ban és hazánkban hozzá vagyunk szokva az élelmiszerek magas minőségéhez és frisseségéhez. E tulajdonságok megállapításának egyik legfontosabb kritériuma a mikrobiológiai állapot, ami érvényes mind a gyártási fázisokra, mind pedig a fogyasztó részére történő átadáskor. Sok éves tapasztalatunkkal és legmagasabb színvonalú berendezéseinkkel állunk a gyártók, kereskedők, viszonteladók rendelkezésére, hogy az igényeiknek megfelelő megoldást nyújtsunk.
Vizsgálható termékek
- Élelmiszer
- Ivóvíz
- Takarmány
- Kozmetikumok
- Élelmiszeradalékok
- Gyógyszerek
- Csomagolóanyagok
- Közszükségleti cikkek
Szolgáltatási ajánlatunk
Analitika
- Össz csíraszám meghatározása (minden fajta)
- Rothadásokozó csírák meghatározása
- Indikátorcsírák meghatározása
- Patogén csírák meghatározása
- Bakteriális toxinok meghatározása
- Mikroszkópos vizsgálatok
- Gátlóanyagteszt
- Sterilitásvizsgálat
- Terhelés vizsgálat
- Higiéniai vizsgálat
Módszerek
- ISO, PhEur. NMKL stb. szerint végrehajtott vizsgálatok
- Klasszikus, standard módszerek
- Modern technikák alkalmazása, mint pl. ELISA, PCR, fluoreszcencnia mikroszkóp
Tanácsadás
Szolgáltatásunkhoz tartozik az analitika mellett a mikrobiológiai leletek értékelése és javaslatok tétele, továbbá a végtermékvizsgálat mellett a köztes termékek ellenőrzése (pl. alapanyagok vizsgálata az élelmiszertermelésban), valamint az ide vágó tanácsadás.