JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Élelmiszer analitika >> Termékcsoportok szerint >> Fűszerek, gyógyfüvek

Fűszerek, fűszernövények

Sidebar Image

Az Eurofins a fűszerek mnőségi és biztonsági ellenőrzésének teljes spektrumát kínálja.

A fűszerek, a friss és szárított fűszernövények kínálata az év folyamán igen sokféle. A legtöbb fűszer és fűszernövény Indiából, a Közel-Keletről és a mediterrán térségből származik, de a mi szélességi fokunkon is nagyon jók a feltételek sokféle fűszer és aromanövény jó minőségben történő termesztéséhez.

Rendkívül fontos a szigorú előírások betartása olyan terményeknél, amelyek nem lesznek mosva, hőkezelve. A fűszerek eltérő mértékű csíraszámot,valamint  peszticid és PAK (policiklusos aromás szénhidrogének) maradványokat  mutatnak a környezeti behatások következtében. Egyes országokban tiltott festékeket (pl. Sudan I-IV, dimetil-sárga, paravörös) is használnak a fűszerek, mint pl. chilli és paprika örlemény színének javítására, ill. a fény és öregedés okozta színveszteség kiegyenlítésére.

A termékek minőségének biztosítására egyre több, fűszerrel foglalkozó vállalkozás veszi igénybe egy független laboratórium szolgáltatásait a rendszeres vizsgálatokhoz.

Szolgáltatási ajánlatunk

Az Eurofins lehetőséget kínál a fűszerek és fűszertermékek vizsgálatára az élelmiszerekben történő felhasználatóság és kifogástalanság terén.

Analitika

  • Homoktartalom
  • Alap analitika (összetétel/tápérték)
  • Mikrobiológiai vizsgálatok
  • Mikotoxinok
  • Azofestékek
  • Növényvédőszer maradványok (peszticidek)
  • policiklusos aromás szénhidrogének (PAK)
  • Besugárzás vizsgálat
  • Élelmiszerallergének
  • GMO
  • Illóolajok

Forgalomba hozhatóság

  • nemzeti termékjelölés vizsgálat
  • Codex Alimentarius szerinti vizsgálat
  • nemzetközi termékjelölés vizsgálat
  • forgalomba hozhatósági tanúsítás