Sütőipari és gabonatermékek, snack-ek

A sütőipari termékek olyan sütött élelmiszerek, melyek főként gabonából és/vagy keményítőből készültek. Ide soroljuk a kenyeret, a péksüteményeket (zsemle, kifli) és a finom süteményeket. Hasonlóképp ide tartoznak az egyéb gabonatermékek és a snack-ek.
A sütőipari és gabonatermékek, snack-ek a következő termékcsoportokat ölelik fel:
- Kenyér/péksütemény: kenyér, zsemle, kifli, elősütött termékek, sütőkeverékek
- Finompékáru: sütemények, kekszek, tartós sütemények, sütőkeverékek
- Gabonatermékek: lisztek, darák, korpa, pelyhek, cereáliák és műzlitermékek
- Snack-ek: Burgonycsipsz, földimogyoró flipsz, sósrudak
Szolgáltatási kínálatunk
Analitika
- Érzékszervi vizsgálat
- súly és előkészítés
- Tápértékvizsgálat (USA és Kanada "nutrition fact" is)
- Adalékanyagok (tartósítószerek, édesítőszerek, színezékékek, cukorhelyettesítők, antioxidánsok
- Vízaktivitás (aw-érték) és pH-érték
- Mikrobiológiai vizsgálatok
- Különleges alkotórészek meghatározása (pl. theobromin, koffein, vanillin, vajsav, koleszterin)
- Vitaminok, ásványi anyagok
- Mikotoxinok (aflatoxinok, ochratoxin A, zearalenon, deoxinivalenol, fumonisin, patulin
- Nem kívánatos beltartalmi anyagok (kumarin, morfin)
- Szervetlen és szerves szennyeződések (nehézfémek, 3-monoklórpropán-1,2-diol (3-MCPD), akrilamid, kéksav
- Allergének (glutén, földi mogyoró, laktóz, fehérje, szulfit)
- Géntechnikailag módosított organizmusok (GMO)
- Növényvédőszer maradványok (peszticidek)