Tej és tejtermékek

A tej és tejtermékekkel szembeni minőségi követelmények folyamatosan emelkedtek az elmúlt években. Különösen fontos egyrészt a termékek higiéniai és mikrobiológiai minősége, másrészt az összetétele.
A fogyasztók folyamatosan növekvő érzékenysége és az emelkedő követelmények a hatóságok, ill. az élelmiszer kereskedelem részéről, folyamatosan növelik a szükségét a megfelelő laborvizsgálatoknak és az egységes minőségbiztosítási rendszereknek.
E téren szerzett sokéves tapasztalatunk, valamint modern laborfelszerelésünk alapján a mikrobiológiai, kémiai-fizikai és érzékszervi vizsgálatok széles spektrumát tudjuk kínálni Önnek. Ezen kívül szívesen támogatjuk Önt minden, a minőségbiztosítással kapcsolatos kérdésben, auditok és tanfolyamok tervezésében, végrehajtásában, valamint a HACCP-rendszer bevezetésében és fenntartásában.
Szolgáltatási ajánlatunk
Analitika
- Érzékszervi vizsgálatok
- Összetevők vizsgálata
- Eltarthatósági idő vizsgálata
- Mikrobiológiai vizsgálatok
- Tápértékvizsgálat
- Adalékanyagok vizsgálata
- Állatfajok vizsgálata (tehén- kecske- juhtej)
- Gyógyszermaradványok állati eredetű élelmiszerekben
- Növényvédőszer maradványok (peszticidek)
- Szervetlen és szerves szermaradványok, szennyeződések vizsgálata (nehézfémek, PCB, PAK)
- Mikotoxinok
- Allergének
- Higiéniai és minőségbiztosítási auditok és
- Higiéniai tanfolyamok szervezése
Forgalomba hozhatóság
- nemzeti termékjelölés vizsgálat
- vizsgálat a Codex Alimentarius alapján
- nemzetközi termékjelölés vizsgálat
- forgalomba hozhatósági tanúsítás