Édességek, fagylalt, jégkrém

Az édességek az élelmiszerek szerteágazó csoportját képezik. Fő alkotórészük legtöbbször a szacharóz, amely részben vagy teljesen felcserélhető más cukrokkal, vagy cukorhelyettesítőkkel. Az édességek fő jellemzője a kihangsúlyozott édes íz.
Az édességeken a következő termékcsoportokat értjük:
- Cukorfélék: cukor, gumicukor, bonbonok, marcipán, lakritz, habosított és zselétermékek,
- Kakaó és csokloládé termékek: Kakaó, csokoládé, töltött csokoládé, pralinék,
- Fagylaltok: Jégkrém, tejes fagylalt, gyümölcsfagylalt, vizes fagylaltok
Szolgáltatási ajánlatunk
Analitika
- Érzékszervi vizsgálat
- Súly és elkészítés
- Tápérték vizsgálat
- Adalékanyagok vizsgálata (tartósítószerek, édesítőszerek, színezékek, cukorhelyettesítők, antioxidánsok)
- Vízaktivitás (aw-érték) pH-érték
- Mikrobiológiai vizsgálatok
- Különleges összetevők meghatározása (theobromin, Koffein, Vanilin, Vajsav, koleszterin)
- Mikotoxinok (aflatoxin, ochratoxin A)
- Vitaminok és ásványi anyagok
- Szerves és szervetlen szennyeződések (nehézfémek, kéksav)
- Élelmiszerallergének (glutén, földimogyoró, mogyoró, laktóz, fehérje, szulfit)
- GMO
- Növényvédőszer maradványok (peszticidek)
Forgalomba hozhatóság
- nemzeti termékjelölés vizsgálat
- Codex Alimentarius szerinti vizsgáalt
- nemzetközi termékjelölés vizsgálat
- forgalomba hozhatósági tanúsítás